11. 4. 2024 Blaž Lambergar

5 koristnih navad aktivnih ljudi

Boljša kot bo navada bolj zdravo bo tvoje življenje!

pohodništvo je koristna navada za vzdrževanje aktivnosti

Kako zmoreš? Kdaj najdeš čas? A nisi nič utrujena?

Včasih vprašaš kakšno kolegico, sodelavko ali znanko, ki po jutranjem teku ob 7.00 že sedi v pisarni, ali pa po 3 otrocih vzdržuje postavo, ki je zavidanja vredna.

Vsi smo se že kdaj vprašali – zakaj pa meni ne uspe? Kako jaz ne najdem časa?

Žal čarobne formule uspeha ni, lahko pa si za začetek pomagaš tako, da se ozreš po navadah, ki narekujejo tvoje življenje – boljša kot je navada, bolj zdravo bo tvoje življenje, več boš imela energije in posledično tudi časa. 

fokus vadeče pri vadbi in pravilna izvedba vaje Lamfit Blaž

PO NOČI SE DAN POZNA

Kvaliteten spanec zagotavlja, da se telo spočije, regenerira in ga pripravi na izzive naslednjega dne. Aktivneži so aktivni podnevi, ponoči pa poskrbijo, da dobijo dovolj spanca in počitka. Ampak pozor – več spanja ne pomeni boljši spanec. Športna aktivnost dokazano zmanjšuje motnje spanca, kot so nemiren spanec, pogosto prebujanje itd. Spanje in aktivnost torej hodita z roko in v roki in potrebno je le najti ravnotežje.

MANJ SPLETA ZA VEČ AKTIVNOSTI

Dandanes, ko smo vsakodnevno prilepljeni na naše telefone, povezani s celotnim svetom, na dan pa prejmemo rekordno število informacij, je stopil v ospredje pomen zmožnosti odklopa. Namesto da bi srfali v neskončnost spleta, ki izgubi občutek za čas, se aktivni ljudje raje odpravijo na sprehod ali trening. Enako lahko storiš tudi ti– telefon pa pusti doma, tudi fotka s sprehoda ne bo prinesla tolikšnega zadovoljstva kot sama fizična aktivnost in psihična sprostitev. 

ISTE VRSTE PTIČI SKUPAJ LETAJO

Vemo, da je v družbi lažje in lepše. Enako velja za fizično aktivnost. Obkrožite se z ljudmi, ki so vsakodnevno aktivni, lahko se udeležite skupinske vadbe, kjer boste spoznali ljudi, ki se soočajo s podobnimi problemi, kot se tudi ti in nenazadnje – k aktivnosti povabi svoje najbližje. Namesto popoldneva pred televizorjem se odpravi na družinski izlet v naravo!

PLANIRAJ, PLANIRAJ IN ŠE ENKRAT PLANIRAJ

Redna aktivnost zahteva poleg volje, energije in motivacije še ogromno časa – ena ura na dan se ne sliši veliko, če pa ste aktivni 1 uro na dan cel mesec, potem več kot 1 dan v mesecu porabiš samo za telovadbo – in to je minimum do spremembe! Da te ne začnejo preganjati izgovori, kot so nimam časa, je zato ključnega pomena dobra organiziranost. Uspešni ljudje vodijo dnevnike, pišejo urnike aktivnosti … v času 100-dnevnega izziva si pomagaj z Lamfitovim dnevnikom, potem pa začni voditi svoj koledar aktivnosti. S tem lahko, poleg urejenosti športne aktivnosti, zagotoviš tudi sledljivost in spremljanje tvoje aktivnosti.  

MOJI CILJI SO …

Ugotovili smo, da redna športna aktivnost zahteva voljo, motivacijo, čas. Pomembno je, da ozavestiš, zakaj želiš biti aktiven in kakšni so tvoji cilji. Napiši, nariši, skiciraj svoje cilje, motivacijo na list in si ga obesi nekam, kamor ga vsak dan vidiš. Na ta način se lahko vsak dan spomniš, za kaj se trudiš!

motivacijski napis v Lamfit telovadnici Trbovlje

Opisane navade so tudi del #IamFIT metode, s katero je prišlo do velike kvalitete življenja že prek 2800 članov. Z veseljem z izkušnjami in znanjem pomagamo. Tudi mi smo pred leti imeli veliko slabih navad, ki smo jih transformirali v dobre.

Na podlagi lastnih izkušenj smo svetovali našim varovancem, ki so s pomočjo našega globljega razumevanja težav zelo hitro po Metodi 777 tudi napredovali. 

Če so ti bile zgornje informacije všeč, skoči na naslednji korak spodaj na gumbu - kontakt, kjer najdeš več možnosti sodelovanja, da dosežeš svoje cilje na podlagi pravilnih sprememb svojih navad. Vse opcije vodenih vadb vključujejo individualni pristop po programu #IamFIT in Metodi 777. 

Lep športen dan ti želimo! 

Coach, Blaž Lambergar in Lamfit ekipa 

Imaš vprašanja? Akcija, stopi v stik z nami!
031520358
info@lamfit.si
Kontakt
Blaž Lambergar - Lamfit vodene vadbe