17. 8. 2023 Blaž Lambergar

Minil je mesec, dva, tri – in sem ostala!

Urško smo prepričali.

Bil je April 2022, ko sem videla oglasno objavo LamFit. Prvi pogovor je bil prijeten. Blaž L. je poslušal kaj želim, kaj me moti, kaj ne morem, kaj lahko in kako se počutim. Imela sem občutek da posluša in sliši. Na koncu pogovora je rekel: »Nič te ne stane, pridi in poskusi«…

Že leto prej sem se gibala dovolj. Rekreativno hodila tudi po več kot 3000 km letno. Pa vseeno so se mi po 45. letu pojavile različne zdravstvene težave: hormonska neravnovesja, povišan holesterol, bolečine v sklepih in alergije. Zdravnik ni olepševal stanja in rekel: Od vas je odvisno kaj boste naredila s svojim zdravjem: Začnite poleg aerobne vadbe tudi z vadbo za moč in seveda dieto - kljub temu, da je bil moj ITM v nivoju zdrave telesne teže.

…in sem prišla. Spomnim se, ko sem šla prvič, nervozna, na vadbo LamFit. Že prvi trening sem dobila razlago, dnevnik vadbe in prehrane, pogovor in pri vadbi usmeritve kako se vaje izvajajo pravilno. Dogovorila sva se, da pridem 3 krat na teden. Izmerila sva težo in strukturo telesa. Rekla sem mu: prosim ne pokaži mi rezultatov, bova ponovila čez 3 meseca in takrat mi boš pokazal primerjavo. Se je samo hudomušno nasmejal in rekel: OK. Prišla sem prvič, drugič, tretjič, minil je mesec, dva in trije. In ostala.

Kaj mi je dal program LamFit:

1. Vadbo/Trening prilagojeno meni. Po letu dni mi je trener predlagal, da povečava intenzivnost vaj za mišično maso. To ne pomeni, da delaš poseben program. Pomeni, da na vadbi/treningu narediš dodatno vajo sklec, TRxa, trebušnjakov, izpadnih korakov, počepov, uteži, veslanja. Zakaj sedaj govorim o treningu? Ker v letu dni sem preko Vadbe spoznala kako se vaje izvajajo pravilno, kako ni potrebno da hitim in kako je pomembno, da sklec izvedem pravilno. In iz vadbe sem prešla na »Trening«. Vaje so nam prikazane v treh težavnostnih stopnjah in si sam prilagodiš katero boš izvedel. Tudi, ko pride do poškodbe, vadbe prilagodi možnostim izvajanja – pri hudem zvinu gležnja, sem naredila talno vadbo, da je noga ostala na počivanju. Po 2 tednih pa počasi nogo obremenila nadzorovano in mnogokrat slišala na treningu: Urška previdno z gležnjem, ne obremenjuj preveč noge.

2. Vadbo/trening na voljo, ko jo/ga želim: počitnice in slabo vreme ni izgovor, da ne morem trenirati. Tudi na počitnicah lahko sama izvedem kvaliteten trening brez pripomočkov, ker smo se na treningih naučili kako z domačimi pripomočki naredimo vajo.

3. ITM in % maščobe na zdravem nivoju. Oblika telesa se je spremenila enakomerno. Obe roki, nogi, trup. Presenečena sem bila ob meritvah telesa v Rogaški, kjer sem lepo videla kako vadba poskrbi, da se telo spremeni enakomerno – obremenitve so enakomerne, % maščobe in mišic so enakomerne. Bolečine v mišicah in sklepih so se izjemno zmanjšale, drža telesa se je izboljšala. Nivo holesterola je na normalni ravni. Več volje do vsakodnevnih izzivov, občutek, da imam energije dovolj za celodnevne napore. Tudi življenjske brce in zdravstvene težave premagujem lažje in se hitreje poberem.

4. Še vedno trening v skupini kar mi je v dodatno veselje. Ljudje na vadbi/treningu so nasmejani, pozitivni, klepetavi in počasi postanemo prijatelji. Povemo si tudi osebne stvari in se skupaj bodrimo. Če koga ni, ga hitro pogrešamo in sprašujemo kje je.

5. Kup nasvetov preko spleta tudi o zdravi prehrani, hidraciji telesa, spancu in ostalih kategorijah zdravega življenja, ki ga ekipa objavlja. In trener vsak teden poskrbi, da pošlje nov tedenski izziv.

Ker me vse to krepi, ostajam tudi po letu dni. Ni vse v rezultatu na tehtnici, na statističnih podatkih, ki so samo številke. Je telesni in psihični občutek, ki je dodan k sami statistiki.

Je rekel, da sem Legenda: ob vseh obveznostih službe, družine in življenja se potrudim, da pridem 3 krat na teden. Potrudim zaradi obveznosti, ne želje, ki me vleče med te ljudi na športno igrišče ali telovadnico. In ni samo ON – Blaž, je tudi Ana, je tudi Lina so tudi drugi mladi trenerji, ki vedno dajo vse kar lahko. Ekipa da te skipa.

Imaš vprašanja? Akcija, stopi v stik z nami!
031520358
info@lamfit.si
Kontakt
Blaž Lambergar - Lamfit vodene vadbe