18. 4. 2024 Blaž Lambergar

Rada bi se znebila odvečnih kilogramov, pa nimam motivacije.

Ključni pomen je notranja motivacija.

izguba kilogramov lamfit

Veliko izmed nas se je že znašlo v situaciji, ko smo želeli izgubiti odvečne kilograme, vendar smo se vedno znova soočali z neuspehom. Motivacija je ključni dejavnik pri doseganju ciljev, vključno z izgubo teže. Čeprav je včasih težko najti notranjo motivacijo, je to ključnega pomena za dosego uspeha. V tem članku bomo raziskali nekaj nasvetov, kako najti in ohraniti motivacijo pri izgubi odvečnih kilogramov.

Določi si jasne cilje

Prvi korak je določitev jasnih in dosegljivih ciljev. Namesto da si postaviš splošen cilj kot je "izgubiti težo", si postavi konkreten cilj, na primer "izgubiti 5 kilogramov v treh mesecih". Tako se boš lažje osredotočil/a na svoj cilj.

Spremljaj svoj napredek

Spremljanje napredka je ključnega pomena za ohranjanje motivacije. Zabeleži svojo težo, obseg pasu ali si izmeri telesne proporce na začetku in nato redno preverjaj napredek. Predlagamo, da si za meritve določiš določen dan in uro v tednu, ter nato tedensko beležiš svoj napredek. Ko opaziš pozitivne spremembe, boš dobil/a dodaten zagon motivacije.

Razvij zdrave navade

Poskušaj vzpostaviti bolj zdrave prehranske navade ter vključi redno vadbo v svoj urnik. Sprva začni z majhnimi koraki. Sčasoma se bodo te navade vkoreninile in postale del tvojega življenjskega sloga.

Poišči podporo

Poišči podporo družine, prijateljev ali celo skupin za podporo pri izgubi teže. Ko imaš nekoga, s katerim lahko deliš svoje dosežke, izzive in cilje, boš lažje ohranil/a  motivacijo. Skupna vadba ali skupne prehranske navade lahko povežejo ljudi in ustvarijo dodatno vzpodbudno okolje za dosego ciljev.

Poudarek na zdravju, ne samo na številki na tehtnici

Namesto da se osredotočiš le na izgubo kilogramov, si postavi cilj, da izboljšaš svoje zdravje in počutje. To lahko vključuje zmanjšanje telesne maščobe, povečanje mišične mase, izboljšanje srčno-žilnega zdravja, povečanje energije ali izboljšanje kakovosti spanca. S tem, ko svoj cilj razširiš na celostno zdravje, boš lažje ohranil/a motivacijo.

Vključi se v vadbo, ki ti je všeč

Vadba je ključni element pri izgubi odvečnih kilogramov, vendar je pomembno, da izbereš dejavnosti, ki ti prinašajo zadovoljstvo. Če ti je všeč hoja, tek, kolesarjenje, ples ali kakršna koli druga aktivnost, ki te veseli, boš bolj verjetno ostal dosleden in se z veseljem vračali k vadbi.

Vizualiziraj svoj cilj:

Vizualizacija je močno orodje za motivacijo. Predstavljaj si sebe, ko dosežeš svoj cilj in se počutiš ponosn/a na svoje dosežke. Vizualizacija ti lahko pomaga ohranjati motivacijo, ko se soočaš z izzivi.

Pomembnost vadbe/vaj za moč:

Vadba za moč je ključnega pomena pri hujšanju, saj povečuje metabolizem, ohranja mišično maso in oblikuje postavo. Kombinacija vadbe za moč in kardio vadbe je najboljši pristop za učinkovito hujšanje. O vadbi in kako jo vključiti, da bo tvoje hujšanje najučinkovitejše, se lahko posvetuješ tudi z nami.

Ustvari si vzpodbudno okolje:

Okolje, v katerem živiš in delaš, lahko močno vpliva na tvojo motivacijo. Odstrani skušnjave, kot so nezdravi prigrizki, iz svojega doma ali jih nadomesti z bolj zdravimi alternativami. Sodeluj z ljudmi, ki podpirajo tvoje zdrave navade, in poišči navdih v zgodbah drugih, ki so dosegli svoje cilje.

Seveda se moraš tudi zavedati, da je izguba odvečnih kilogramov proces, ki zahteva čas in potrpežljivost. Ne pričakuj takojšnjih rezultatov, saj je vzdrževanje novega življenjskega sloga ključnega pomena za dolgoročno uspešno izgubo teže. Ko se soočaš z izzivi ali neuspehi, vztrajaj in se spomni, da je vsak korak v pravo smer pomemben.

Iskreno upam, da sem ti s tem člankom pomagal najti motivacijo za izgubo odvečnih kilogramov. Pogumno se odpravi svojim ciljem naproti in naj ti bo skrb za zdrav življenjski slog na prvem mestu. Z veseljem pa te tudi vabimo, da se nam pridružiš na skupinskih vadbah, kjer bomo skupaj z nami lahko dosegali tvoje cilje.

Lep dan še naprej ti želimo, Coach Blaž z Lamfit ekipo.

Imaš vprašanja? Akcija, stopi v stik z nami!
031520358
info@lamfit.si
Kontakt
Blaž Lambergar - Lamfit vodene vadbe