14. 12. 2023 Blaž Lambergar

Pregrehe veselega decembra

Čeprav je pomembno ohraniti zdrav življenjski slog, je občasno uživanje pregreh povsem sprejemljivo. Tukaj je nekaj nasvetov, kako ravnati s pregrehami med veselim decembrom:

Praznike pogosto spremljajo različne kulinarične skušnjave, ki morda niso vedno najbolj zdrave. Čeprav je pomembno ohraniti zdrav življenjski slog, je občasno uživanje pregreh povsem sprejemljivo, še posebej v tem prazničnem času.

Tukaj je nekaj nasvetov, kako ravnati s pregrehami med veselim decembrom:

Uživajte zavestno:

Če se odločite uživati v pregrehah, to storite zavestno. Uživajte v vsakem grižljaju in se zavedajte, kaj jeste.

Zmanjšajte deleže:

Namesto da pojeste velik obrok peciva ali sladice, zmanjšajte količino. Tako lahko še vedno uživate v okusu brez pretiravanja.

Uravnoteženost:

Poskusite uravnotežiti pregreho z zdravimi obroki in prigrizki čez dan. Tako boste ohranili splošno ravnovesje prehrane.

Telesna aktivnost:

Povečajte telesno aktivnost, da kompenzirate dodatne kalorije, ki ste jih zaužili med pregrehami. Sprehodi, vadba ali druge aktivnosti so odličen način za ohranjanje ravnovesja.

Izbira kakovosti:

Če že grešite, izbirajte kakovostne sestavine. Namesto slaščic ali hitre hrane raje izberite doma pripravljene jedi z visoko kakovostnimi sestavinami.

Hidracija:

Pijte dovolj vode, da podprete prebavo in pomagate zmanjšati občutek lakote.

Kljub pregreham nadaljuj z zdravim življenjskim slogom. Ne dovoli, da en dan odpre pot obdobju nezdravih navad. Zavedajte se lastnih omejitev. Ne jejte pretirano samo zato ker je hrana okusna.

Ničnost ne obstaja: Ni potrebe, da se počutiš krivega zaradi občasnih pregreh. Pomembno je, da si ljubeč do sebe in da razumeš, da so občasne pregreh nujen del življenja.

Pomembno je najti ravnovesje med uživanjem v prazničnih dobrotah in ohranjanjem zdravih navad. Zavedaj se svojih odločitev, uživaj v prazničnem vzdušju in ne pozabi na svoje zdravje. Ne pozabi na Lamfit treninge tudi med prazniki.

Lep dan še naprej ti želimo, Coach Blaž z Lamfit ekipo

Imaš vprašanja? Akcija, stopi v stik z nami!
031520358
info@lamfit.si
Kontakt
Blaž Lambergar - Lamfit vodene vadbe