9. 9. 2023 Blaž Lambergar

Kako se odvaditi pitja sladkih pijač?

Odličen korak za izboljšanje zdravja, počutja in uravnavanje telesne teže.

Odločitev, da si želiš odvaditi pitja sladkih pijač, je odličen korak k izboljšanju tvojega zdravja. Tu je nekaj koristnih nasvetov, ki ti lahko pomagajo pri tej spremembi navade:

Zmanjšuj postopno

Na primer, če običajno spiješ tri kozarce sladke pijače na dan, začni s tem, da spiješ le enega, nato pa postopoma zmanjšuj število.

Zdrave alternative

Namesto sladkih pijač izberi zdrave alternative, kot so voda, nesladkan čaj, zeliščni napitki, mineralna voda z rezino limone ali pomaranče ter nesladkani sadni sokovi. Izberi možnosti brez dodanega sladkorja.

Omeji dostop

Poskrbi, da ne boš imeli sladkih pijač pri roki. Če jih ne boš imel na zalogi doma ali na delovnem mestu, bo manj verjetno, da boš posegal po njih.

Bodi pozoren na označbe

Preberi etikete sladkih pijač, da se seznaniš z njihovo vsebnostjo sladkorja. Boš bolje razumel koliko sladkorja dejansko zaužiješ.

Povečaj vnos vode

Pij več vode čez dan. Včasih lahko telo zmede žejo z lakoto ali željo po sladkem. Pitje zadostne količine vode vam lahko pomaga zmanjšati hrepenenje po sladkih pijačah.

Zavedanje o koristih

Spomni se, zakaj se odločaš za to spremembo. Poudari si pozitivne učinke, kot so izboljšano zdravje, več energije in boljša telesna kondicija.

Vključiti podporo

Če imaš prijatelja, družinskega člana ali sodelavca, ki se tudi trudi odvaditi pitja sladkih pijač, se lahko podpreta med seboj. Skupaj lahko premagate skušnjave.

Zavedanje o skušnjavah

Prepoznaj situacije, ki te sprožijo k pitju sladkih pijač, in razmisli o strategijah, kako se jim izogniti ali se soočiti z njimi brez pitja sladkih pijač.

Nagrada za dosežke

Postavi si majhne cilje in se nagradi, ko jih dosežeš. Namesto sladkih pijač si privoščiš nekaj drugega, na primer sproščujočo masažo, dobro knjigo ali sprehod v naravi.

Vztrajnost in potrpljenje

Sprememba navade zahteva čas in trud. Ne obupaj, če imate kdaj slab dan. Pomembno je, da se znova postaviš nazaj na pravo pot.

Pomembno je razumeti, da odvajanje od sladkih pijač zahteva čas in trud, vendar lahko s postopnimi spremembami in osredotočanjem na pozitivne učinke na zdravje dosežeš svoj cilj.

Iskreno upam, da smo ti s tem člankom pomagali najti motivacijo da se odvadiš vsakodnevnega pitja prekomerne količine sladkih pijač. Pogumno se odpravi svojim ciljem naproti in naj ti bo skrb za zdrav življenjski slog na prvem mestu. Z veseljem pa te tudi vabimo, da se nam pridružiš na skupinskih vadbah, kjer boš skupaj z nami lahko dosegali svoje cilje.

Lep dan še naprej ti želimo, Coach Blaž z Lamfit ekipo

Imaš vprašanja? Akcija, stopi v stik z nami!
031520358
info@lamfit.si
Kontakt
Blaž Lambergar - Lamfit vodene vadbe