20. 8. 2023 Blaž Lambergar

5 ključnih stvari, ki jih moraš vedeti pred vpisom v program vadb

Začni z vadbo z Lamfitom!

Se odločaš za obliko vadbe, pa nisi prepričan/a, kaj bi ti ustrezalo?

Če si v dvomih: skupinske vadbe so odlična oblika vadbe, ki prinaša ogromno prednosti. Potrebno pa je, da si pazljiv/a, ker lahko nekateri pristopi vsebujejo tudi pomanjkljivosti, ki lahko negativno vplivajo na doseganje ciljev ali pa celo na zdravje! Pri Lamfitu imamo fokus na vseh naslednjih točkah.

vedeči pri notranji vadbi v litiji in trener Blaž Lambergar

Kaj je zate kot vadečega/o najbolj pomembno?

Razmišljaj o kvaliteti in ne kvantiteti.

Dober vadbeni režim vsebuje skrbno pripravljen sistem vaj,  pravilno zasnovano vadbo z ogrevanjem, glavnim delom in zaključkom. V vseh delih vadbe mora biti možnost prilagajanja vaj in usmerjenost s strani trenerja, da vedno izvajaš vaje, dokler jih lahko narediš še v popolni tehniki.

Število ponovitev ne odraža kvalitetne vadbe, izvedba je tista, ki naj bo v središču pozornosti.

Samo do tja, do kamor je zate zdravo!

Kljub temu, da imaš veliko željo in občutek, da lahko nadaljuješ tam, kjer si pred dvemi ali tremi meseci končal/a, iz izkušenj trenerji vemo, da ste npr. v septembru po daljšem dopustniškem premoru v slabši pripravljenosti.

Super je, da so treningi pod strokovnim vodstvom in da na prvih trening izvajate vaje postopno od manj intenzivnih do težjih izvedb, ko je za tabo vsaj pet vadb, s katerimi si pripravil/a telo na težje vaje.

Vaje ti morajo biti prilagojene.

Vaje naj bodo raznolike in različnih intenzitet, da ti bodo vedno znova zanimive. Tedensko naj se vaje spreminjajo in ti predstavljajo izziv, le-ta te bo vedno pomaknil naprej. Aktivnost mora biti pripravljena tako, da se prilagodi v težavnostni stopnji in najbolje je, če so na voljo tri stopnje intenzitet: nižja, srednja in višja. 

Odloči se za tisto, ki ti bo v določenem obdobju ustrezala. Tako ne boš nikoli vadil/a pretežko in ne premalo. Taka vadba omogoča, da na njej lahko enako napredujete in vadite vsi, ne glede na starost, spol in vašo zmogljivost.

ogrevanje pred vadbo lamfit trener

Vadba ima zate več učinkov.

Program vadbe naj bo sestavljen tako, da omogoča več učinkov. Nikoli naj ne bo vse usmerjeno le v en efekt, kajti to lahko privede do težav na drugih področjih.

Pogosti drugi učinki poleg fizičnih (izguba maščob, moč,…), katerih pomembnosti se včasih ne zavedamo: izboljšano počutje skozi daljše obdobje, imamo več energije,  izboljšano ravnotežje, večja samozavest, prožnost in gibljivost mišic, sproščenost telesa, uma in mišic, boljša kreativnost, tudi produktivnost, itd.

Se primerno ogreješ?

Ogrevanje je aktivnost pred glavnim delom vadbene enote. Je sestavni del vsake vadbe, ne glede na to, ali ste profesionalni športnik ali rekreativec. Z njim pripravimo telo na napore, ki se pojavljajo med samo vadbo, saj z lastno aktivnostjo.

Če ponudnik vadbe zagotavlja ogrevanje kot ločeno enoto in mu nameni minimalno 10 minut, preden se prične z izvajanjem vaj v glavnem delu, boste dobro pripravljeni in varni tudi pred malo težjimi obremenitvami tekom treninga.

Pri izbiri vadbe upoštevaj vseh 5 točk –  na ta način boš dosegl/a kvalitetno, zdravo, učinkovito vadbo, ki ti bo prinesla zadovoljstvo in dosego tvojih ciljev! Ne preceni svojih sposobnosti, vadba naj ti bo v užitek in ne breme.

Za dosego visoke kvalitete vadb, varnosti, rezultatov in tvojega dobrega počutja poskrbimo v Lamfitu. Rezerviraj si svoj termin in pokliči na 031-520-358, ali piši na info@lamit.si.

Lep športen dan ti želim! 

Vodja in trener - Blaž Lambergar

motivacijski stavek v Lamfit telovadnici
Imaš vprašanja? Akcija, stopi v stik z nami!
031520358
info@lamfit.si
Kontakt
Blaž Lambergar - Lamfit vodene vadbe