5 prednosti, ki jih prinašajo indoor vadbe

Indoor vadba, se pravi vadba, ki poteka v zaprtem ali polzaprtem prostoru, običajno seveda v telovadnici, je ena najpogostejših oblik športnih aktivnosti.

Zakaj? Ker vam zaradi lokacije zavarovanega in športno-namenskega prostora ponuja nekatere prednosti pri vaših treningih, ki so ključnega pomena.

 

1. Slabo vreme?

Vadb ne rabite prilagajati glede na vreme. Pa tudi izgovori zaradi slabega vremena žal ne pridejo v poštev! To omogoča konstantnost vadbe, brez nepotrebnih izpuščanj treningov – konstantnost je namreč eden najodločilnejših dejavnikov pri tem, kako uspešni boste v doseganju svojih ciljev!

2. Brrrrr, mrzlo!

Temperatura zraka, ki se povezuje z vremenom, je prav tako neobčutljiva na indoor razmere. Telovadnice so jeseni in pozimi primerno ogrevane, v poletni vročini pa nudijo zavetje sence. Sploh če ste bolj zmrzljive sorte, je veliko lažje iti v toplo telovadnico, kajne?

3. Pazi, luknja!

Zaradi dobre vidljivosti in nasploh prostora, namenjenega za športno dejavnost, je v telovadnici manjša možnost za poškodbe, ki nastajajo zaradi nepredvidljivega naravnega terena, kot so na primer zvini gležnjev. V telovadnici se lahko torej bolj osredotočate na samo pravilno izvedbo vaj, saj so nevarnosti iz okolja zminimalizirane.

4. Nimam časa!

Še en izgovor manj – v telovadnici bi teoretično lahko vadili 24 ur na dan! Indoor vadbe omogočajo popolno prilagajanje treningov vašemu ritmu življenja, vašemu urniku in nenazadnje vašemu delavniku. Sploh jeseni in pozimi, ko se hitro zvečeri, je indoor vadba ključnega pomena in omogoča redno športno aktivnost – Lamfitovci ste lahko tudi tisti, ki ste bolj nočne ptice, zadnje vadbe namreč zaključimo šele 21.30!

5. Energično z glasbo

Si predstavljate bootcamp brez značilne energične glasbe v ozadju? V telovadnici smo lahko glasni, tako s spodbujanjem in motiviranjem, kot tudi z glasbo, pa vseeno ne motimo sosedov. Glasba vam da energijo, z njo si lahko pomagate pri narekovanju tempa, skrbi za sproščeno vzdušje in je nasploh pika na i v ambientu indoor vadb.

 

Z nastopom jesenskih hladnejših dni je indoor vadba popolna za zagotovitev konstantnosti, ne glede na vreme, na temperaturo zunaj, na uro dneva, pa še glasbo si lahko privoščimo!

Čeprav Lamfitovci radi izkoristite tudi lepo vreme za vadbo na prostem, je realnost taka, da lahko redno vadbo zagotovimo le tako, da treninge izvajamo v telovadnici – na ta način lahko Lamfitovci telovadite celo leto!

Pridružite se nam in si svoje mesto rezervirajte na: 031/520-358 ali info@lamfit.si

Ekipa Lamfit 😊

Prijavite se in prejmite novičke Lamfita! 🙂