Kako do najboljših rezultatov z vadbo doma?

Dajmo najprej izpostaviti, da je povsem normalno in razumljivo, da ob vseh obveznostih – delo od doma, šolanje na daljavo, skrb za gospodinjstvo, družino …  – nimate niti časa niti volje, da bi telovadili.

Žal pa dolgoročnejša neaktivnost povzroča posledice, forma popušča, telo in zdravje pešata, kilogrami se nabirajo.

Točno zato pa vam pri tej težki nalogi ni potrebno, da na pot sami stopate. Z vami smo usposobljeni Lamfit strokovnjaki, ki po metodi 777 zagotavljamo vrhunske rezultate tudi z vadbo od doma.

 

Kaj pa so ključni koraki za začetek vadbe od doma/online vadbe? Če se zanjo šele odločate, ali pa zbirate svežo motivacijo, da obrnete življenje na bolje, je spodaj povzetek ključnih korakov, ki lahko že zelo kmalu vašo zgodbo obrnejo v zgodbo o uspehu!

 

1. Tinca rutinca 😉

Ljudem je rutina zapisana v kri, rutina nam namreč pomaga, da določene procese spravimo v podzavest in tako zanje porabimo manj časa, energije in miselne kapacitete. Ko nekaj postane rutina, tega ne prevprašujemo več – kar predstavljajte si, kako zelo slabo je, če je naša rutina nezdrava in škodljiva.

Zato si moramo zavestno prizadevati za vzpostavitev čim bolj zdrave rutine. Če smo bili že pred epidemijo neaktivni, se je seveda med vsesplošno karanteno stanje poslabšalo, a ne pozabite, da imamo vsak dan priložnost, da začnemo. Pri vzpostavljanju rutine je ključen dober načrt in dobra strategija poteka.

 

2. Domači mojster  

Načrt lahko naredi vsak. Vzame koledar in označi npr. vsak drug dan in ga nameni telovadbi. Ampak zares kakovosten trening za načrtovanje zahteva strokovno podkovanost in leta neprecenljivih izkušenj.

Strokovnjak-trener mora upoštevati ogromno ključnih elementov, od individualne prilagoditve vadečemu glede na začetno stanje, glede na želje, pa stopnjevanja vadbe, pametno mora vključiti dneve za počitek, določiti sledljivost rezultatov, preverjati dejanske dosežke itd. In če se sprašujete − da, vse to lahko naši trenerji izvedejo tudi na daljavo.

 

3. Ostani doma = ostani sam?

Če je kaj pokazalo lansko leto, pa je to, da smo ljudje zares bitja, ki nujno potrebujemo druženje. Dokazano je, da v skupinah, kjer se počutite sprejeti, raste motivacija, ki pogojuje tudi uspešnost na željeni poti. Pri vsaki stvari, ki se je lotevamo na novo, kmalu ugotovimo, da se večina ljudi bori z istimi vprašanji in z istimi težavami – res je lažje, ko ugotovimo, da nismo sami.

Lamfit skupnost telovadi skupaj online že od marca lanskega leta. V skupini je ogrooomno idej, spodbud, tudi osebnih zgodb. In verjemite, da vliva motivacijo, ko tudi nekdo med vadbo v komentar zapiše: »Ja, to, švicamoooo!« Kar naenkrat nismo več sami v svojih domovih, ampak povezani z vso Lamfit švic družino! 😉

 

4. Sem, kar jem

Sem, kar jem je tudi petkova rubrika, ki se v Lamfit FB skupini odvije vsak konec tedna. Trenerji in Lamfitovci delite svoje jedilnike, ideje, ali pa težave, s katerimi se soočate. Zdrava prehrana je dostikrat izredno zanemarjen del, ko želimo začeti z zdravim načinom življenja, zato je izrednega pomena, da jo pravilno in po korakih vključite v svoj vsakdan.

 

5. Ok, eno je teorija, a kako začeti?

Priznamo – najtežje je začeti in na začetku vztrajati. Ko enkrat prebrodimo začetne težave in pridemo v novo rutino, ki jo kmalu lahko imenujemo nova navada, vse postane lažje.

Dolgoletne izkušnje so pokazale, da je pri sploh dolgotrajnejši neaktivnosti najboljši »skok v vodo«: prijaviš se na vadbo in ostalo prepustiš trenerju.

To lahko storite kar takoj, tako da na info@lamfit.si ali na 031/520-358 napišete, da bi pričeli z vadbo. Da, tako preprosto. 

 

Lep športen dan ti želimo! 

Vodja in trener Blaž z Lamfit ekipo

 

P.s.: Dva možna naslednja koraka, s katerima lahko še danes pričnete pot do super počutja v svoji koži:

1. pridružite se nam na brezplačni skupinski online predstavitvi vadbe in programa TRAJNE PREOBRAZBE po METODI 777 – če je še prosto mesto preverite na povezavi:

https://lamfit.si/program-preobrazbe-777/,

2. pošljite nam kratek SMS »OSEBNI POSVET« na tel. št. 031/520358 in si rezervirajte brezplačen individualni posvet za več informacij o programu in vadbah TRAJNE PREOBRAZBE. 

 

Prijavi se in prejmi sveže novičke Lamfita!