3 RECEPTI ZA OČIŠČENJE TELESA PO PRAZNIKIH

Hrana je v življenju posameznika izrednega pomena – poleg pomena čistega preživetja, je za večino ključno tudi to, da v hrani uživamo. Še posebej to velja za praznične dni, ko so kosila in zajtrki v družbi najdražjih tudi socialni moment.

Kaj hitro pa pride do tega, da je vsega preveč, praznična hrana pa kalorična, čisto premastna in sladka. Vse to povzroča občutja napihnjenosti, težkega želodca, poskrbi za dodatne in nezaželjene kilograme in slabo počutje.

 

Kaj torej postaviti na mizo po praznikih?

Kako zagotoviti, da nam hrana ne bo postala sovražnik, ampak celo pomoč pri energije polnem življenju?

 

Tokrat predstavljamo zapis 3 receptov, ki poskrbijo za zdrav, nekaloričen in predvsem slasten obrok, ki sledijo mojstrski kuhalnici Nike (Zdrava prehrana za sodobno življenje) in jih lahko uporabite za popraznično čiščenje telesa.  

 

  • NARASTEK IZ BUČK (brezglutenski)

Pripravimo maso za palačinke: voda, PROSENA moka, jajca. Na ghee maslu spečemo palačinke. Nadev: Skuti primešamo naribane bučke, narezano svežo baziliko, koriander.

Nalagamo plast palačink in plast nadeva ter končamo s palačinkami. Po vrhu namažemo s kislo smetano. Pečemo cca 30min na 215°C.

 

  • JEŠPRENOVA SOLATA

Ješprenj skuhamo kot žitarice (zavremo 2 enoti vode, dodamo 1 enoto opranega ješprenja, pokrijemo in zmanjšamo temperaturo na minimum ter pokrito kuhamo cca 30min). V skledi zmešamo pest česnovih repkov (jeseni jih zamrznemo), lahko jih nadomestimo s česnom v strokih,  narezane bučke, olive, oljčno olje, ghee maslo, koriander, zeliščno sol. Zelenjavo popražimo na ghee maslu, dodamo ješprenj in začimbe. Serviramo na krožniku in dodamo še hladno stiskano deviško oljčno olje in zeliščno sol. Ob skledi zimske solate (endivija, motovilec, radič) bo jedilnik popoln.

 

  •  SLADKO ZELJE Z LEČO

Rjavo lečo skuhamo do mehkega. Leče predhodno ni potrebno namakati, ker je zelo hitro kuhana (od 15-30min), dodamo ji le nekaj lovorjevih listov. Narežemo zeljno glavo, jo prevremo in vodo odlijemo. Na ghee maslu podušimo zelje, (cca 20min) in na koncu dodamo kuhano lečo. Dodamo konopljino olje, solimo in uporabimo kot prilogo h krompirju, k čičerikinimu polpetu ali zelenjavni tortilji. Kadar imamo zelje z lečo kot samostojno jed dodamo močnejše začimbe npr: koriander, cary, kurkumo, oziroma po okusu.

 

Dober tek brez slabe vesti vam želi ekipa Lamfita!

 

P.s.: Vas zanima kako narediti kvalitetno vadbo doma? 

Poglejte si brezplačen trening, ki bo na voljo še do 17.4.20. Trening vas bo dobro preznojil in še dodatno prečistil vaše telo.

Povezava: Vadba od doma – brezplačno

 

Prijavite se in prejmite novičke Lamfita! 🙂