3 NAJVEČJE NAPAKE PONOVOLETNIH VADB

Vse praznične večerje, praznovanja, obilica hrane in pijače je pustilo lep spomin na zaključek leta, a tudi občutek napihnjenosti, slabo prebavo in celo kak dodaten kilogram.

Po vsem tem je najbolj logično, da se zapodimo v telovadbo – pa je temu res tako?

Spodaj si preberite 3 najpogostejše napake pri popraznični telovadbi in kako se jim lahko izognete ter poskrbite za zdravo in kakovostno gibanje tudi v novem letu!

 

  • LEN DECEMBER IN KRUT JANUAR

Vsi razumemo, da je december čisto prenatrpan z dogodki, službenimi, družinskimi, prijateljskimi večerjami. Izpuščanje rednega treninga je razumljivo in tudi ni največja katastrofa, ki se vam je naredila. Ampak previdno. Začnite spet počasi in ne kar tam, kjer ste zapustili telovadnico v novembru. Ne izvajajte prehudih brezglavih treningov, ampak omilite začetek in začnite postopoma. Na ta način boste hitro spet napredovali.

 

  • PRAZNI ŽEPI IN ZASTONJ YOUTUBE VIDEJI VADB

December zna udariti tudi po žepih. Iščete poceni alternativo in ste naleteli na zastonj youtube videje, kjer vam celo telovadbo smejoči guruji obljubljajo neverjetne rezultate v 30 min vadbi. Žal ni tako preprosto, taka vadba brez profesionalnega nadzora pa lahko narediti veliko škodo. Poleg tega, da boste verjetno kmalu obupali, lahko tvegate še poškodbe, kot so nategi ali celo zvini. Mogoče je veliko bolje, da se odpravite na sprehod ali počasnejši tek. Pri Lamfitu pa vam take težave lahko reši tudi obročno plačevanje, ki poskrbi, da se prilagodimo vsem potrebam našim vadečim.

 

  • V NOVO LETO BREZ NAČRTA

Poleg največje napake, da bi v januarju poskusili nadoknaditi vse izpuščene treninge za nazaj, pa se v novo športno leto ne spuščajte brez načrta. Načrt vaše vadbe je izredno pomemben, ta zajema spremljanje in merjenje trenutnega stanja, vaše želje ter merjenje rezultatov. Le-to je ponavadi ključnega pomena, a je hkrati ena najpogostejših napak in izpust pomeni veliko težavo. Posvet pri strokovnjaku lahko reši to zagato. Pri Lamfitu posvet poteka obvezno na začetku vadbe, mesečno se izvajajo meritve rezulatov, naši trenerji pa so na voljo za vsa vprašanja in dileme.

 

Ste se našli v kateri od teh napak? Zaupajte strokovno uspodobljenim Lamfit trenerjem in se nam pridružite na naših Bootcam effect vadbah. Skupaj bomo poskrbeli za celosten način vadbe, zdravega življenjskega sloga, ki bo prinesel trajen in kakovosten rezultat. Športno tudi v novem letu!

Ekipa Lamfit

Prijavi se in prejmi sveže novičke Lamfita!