3 RECEPTI ZA OČIŠČENJE TELESA PO PRAZNIKIH

PREHRANSKA RUBRIKA: Sem, kar jem.

Danes prejmeš kar 3 RECEPTE ZA OČIŠČENJE TELESA PO PRAZNIKIH  💚

 

Hrana je v življenju posameznika izrednega pomena – poleg pomena čistega preživetja, je za večino ključno tudi to, da v hrani uživamo. Še posebej to velja za praznične dni, ko so večerje v družbi najdražjih tudi socialni moment.

Kaj hitro pa pride do tega, da je vsega preveč, praznična hrana pa kalorična, čisto premastna in sladka. Vse to povzroča občutja napihnjenosti, težkega želodca, poskrbi za dodatne in nezaželene kilograme in slabo počutje.

 

Kaj torej postaviti na mizo po praznikih? Kako zagotoviti, da nam hrana ne bo postala sovražnik, ampak celo pomoč pri energije polnem življenju?

 

Tokrat predstavljamo zapis 3 receptov, ki poskrbijo za zdrav, nekaloričen in predvsem slasten obrok in jih lahko uporabite za popraznično čiščenje telesa.  

 

  • NARASTEK IZ BUČK (brezglutenski)

Pripravimo maso za palačinke: voda, PROSENA moka, jajca. Na ghee maslu spečemo palačinke. Nadev: Skuti primešamo naribane bučke, narezano svežo baziliko, koriander.

Nalagamo plast palačink in plast nadeva ter končamo s palačinkami. Po vrhu namažemo s kislo smetano. Pečemo cca 30 min na 215°C.

 

  • JEŠPRENOVA SOLATA

Ješprenj skuhamo kot žitarice (zavremo 2 enoti vode, dodamo 1 enoto opranega ješprenja, pokrijemo in zmanjšamo temperaturo na minimum ter pokrito kuhamo cca 30 min). V skledi zmešamo pest česnovih repkov (jeseni jih zamrznemo), lahko jih nadomestimo s česnom v strokih,  narezane bučke, olive, oljčno olje, ghee maslo, koriander, zeliščno sol.

Zelenjavo popražimo na ghee maslu, dodamo ješprenj in začimbe. Serviramo na krožniku in dodamo še hladno stiskano deviško oljčno olje in zeliščno sol. Ob skledi zimske solate (endivija, motovilec, radič) bo jedilnik popoln.

 

  •  SLADKO ZELJE Z LEČO

Rjavo lečo skuhamo do mehkega. Leče predhodno ni potrebno namakati, ker je zelo hitro kuhana (od 15-30 min), dodamo ji le nekaj lovorjevih listov. Narežemo zeljno glavo, jo prevremo in vodo odlijemo. Na ghee maslu podušimo zelje, (cca 20 min) in na koncu dodamo kuhano lečo.

Dodamo konopljino olje, solimo in uporabimo kot prilogo h krompirju, k čičerikinimu polpetu ali zelenjavni tortilji. Kadar imamo zelje z lečo kot samostojno jed dodamo močnejše začimbe npr: koriander, cary, kurkumo, oziroma po okusu.

 

Dober tek brez slabe vesti in zdravo, lahko in energično 2022 vam želi ekipa Lamfita!

 

Če si za akcijo za začetek z gibanjem in zdravim življenjem skoči na spodnjo povezavo. Novi uvajalni treningi so že na voljo: https://lamfit.si/program-preobrazbe-777/

 

 

Prijavi se in prejmi sveže novičke Lamfita!